Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

Юрій Луценко: в період воєнного стану не можуть бути припинені повноваження органів прокуратури, отже продовжуємо здійснювати покладені на нас функції (ФОТО)

                                 

У понеділок, 3 грудня 2018 року, відбулась оперативна нарада під головуванням Генерального прокурора Юрія Луценка. У заході взяли участь заступники Генерального прокурора, керівники структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, а також прокурори областей.

Одним з питань, яке обговорювалось на нараді, була організація виконання органами прокуратури покладених завдань і функцій в умовах воєнного стану.

Так, Генеральний прокурор звернув увагу, що кожен з присутніх має мобілізувати себе і свої підлеглих. «Ми маємо показувати більшу дисципліну всіх правоохоронних органів і більшу рішучість», - зауважив Юрій Луценко.

Генеральний прокурор зазначив, що «в період воєнного стану не можуть бути припинені повноваження органів прокуратури, отже ми продовжуємо здійснювати покладені на нас функції». «Вимагаю від усіх забезпечити неухильне виконання положень Конституції, Закону України «Про прокуратуру» та інших законів, які регулюють нашу діяльність в цей особливий період», - наголосив Юрій Луценко.

Також на нараді було обговорено актуальні питання та першочергові завдання органів прокуратури у зв’язку із початком діяльності Державного бюро розслідувань.

«Наша задача – допомогти їм функціонувати максимально ефективно», - констатував Генеральний прокурор України.

Юрій Луценко поінформував, що він підписав наказ про створення управління організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіальних управлінь ДБР, так звані «кущові» - Львів, Хмельницький, Миколаїв, Мелітополь, Полтава, Краматорськ, Київ. «За вами у всіх областях, не важливо, чи це область «кущова», чи не «кущова», створення з числа колишніх слідчих процесуальних керівників місцевих підрозділів ДБР», - підкреслив Генеральний прокурор України, звертаючись до прокурорів областей.

Також Юрій Луценко наголосив, що питання щодо передачі кримінальних проваджень за підслідністю до ДБР буде вирішуватися у кожному конкретному випадку уповноваженими особами.

«Рік напружений, він ще не закінчився. Думаю, що ми зараз маємо пройти цей особливо складний період незвичного для всіх і для нас в тому числі життя у воєнному стані», - підсумував Юрій Луценко.


За інформацією відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1579