Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Миколаївця засуджено до 9 років в'язниці за зґвалтування неповнолітньої

                              

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 32-річного чоловіка, який зґвалтував та пограбував 17-річну дівчину.

У ході судового розгляду встановлено, що зловмисник, звільнившись у березні 2016 року з місць позбавлення волі, через півроку скоїв тяжкий злочин. Вночі 28 жовтня 2016 року він познайомився з 17-річною дівчиною. Проводжаючи її додому, зловмисник, діючи умисно, з погрозою застосування фізичного насилля примусив її пройти на подвір’я школи, де і  вступив у статеві зносини із потерпілою. У подальшому зловмисник відібрав у неповнолітньої мобільний телефон і гроші у сумі 200 грн та зник з місця вчинення злочинів.

Чоловік визнавав себе винним частково, зокрема у вчиненні лише розбійного нападу на дівчину, заперечуючи провину у зґвалтуванні. Проте, надані стороною обвинувачення докази суд визнав достатніми та допустимими.

Відтак, вироком суду зловмисника визнано винним за ч.3 ст.152, ч.2 ст.153, ч.1 ст.187 КК України (статеві зносини із застосуванням погрози застосування фізичного насильства (зґвалтування) неповнолітньої, задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої, розбій - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя і здоров'я особи, яка зазнала нападу) та призначено покарання у  виді 9 років позбавлення волі.


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1780