Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2018

За позовом прокуратури скасовано незаконно оформлене право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення

                              

6 грудня 2018 року Первомайським міськрайонним судом підтверджено обґрунтованість вимог Первомайської місцевої прокуратури та скасовано розпорядження Первомайської РДА та запису про реєстрацію права власності на земельну ділянку площею 5 га для ведення фермерського господарства, розташовану в межах Синюхінобрідської сільської ради Первомайського району.

Встановлено, що фізичною особою, в порушення  ч. 4 ст. 116, ст. 121 Земельного кодексу України, за розпорядженням Первомайської райдержадміністрації вдруге реалізовано право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення фермерського господарства хоча раніше вказаній особі вже була безоплатно надана земельна ділянка для цих же цілей.

Позов задоволено в повному обсязі.

Довідково

Кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки. Згідно ст. 121 Земельного Кодексу України громадяни України мають право на безкоштовну передачу їм земельних ділянок у визначених законом розмірах один раз для відповідного виду використання.

Безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності для ведення особистого селянського господарства здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га. Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2104