Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2018

Прокуратура наполягає на примусовому лікуванні із суворим наглядом жителя Миколаєва, який вбив чоловіка на території лікарні

                            

6 грудня 2018 року прокуратурою Миколаївської області скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації у психіатричний заклад із суворим наглядом стосовно особи, яка вчинила особливо тяжкий злочин.

Так, у червні 2018 року на території Миколаївської міської лікарні № 1, 45-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, побачив на лавці чоловіка, підійшов до нього та між ними зав'язалась розмова, в ході якої на ґрунті особистих непорозумінь підозрюваний почав ображати співрозмовника, в результаті чого між чоловіками виник словесний конфлікт.

З метою припинення конфлікту, потерпілий почав відходити від зловмисника, але той, не бажаючи припиняти конфлікт, почав його переслідувати, продовжуючи висловлювати на його адресу образи та погрози вбивством. Наздогнавши чоловіка, зловмисник повалив його на землю та наніс йому не менше 12 ударів, а потім почав душити. 

Дії зловмисника були припинені співробітниками Управління патрульної поліції. Потерпілого було госпіталізовано до відділення реанімації нейрохірургії Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги, де через два тижня  він  помер від отриманих ушкоджень, не виходячи з коми.
 
За даним фактом розслідувалося кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

В ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний страждає на розлад психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю (синдром залежності),  та в силу свого психічного стану є не осудною особою, оскільки наявне у нього психічне захворювання позбавляло його можливості усвідомлювати свої дії і керувати ними, як під час вчинення діяння, так і на теперішній час.

Наразі досудове розслідування завершено, клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру перебуває в суді.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 1818