Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2018

Завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом зґвалтування 12-річної дівчини, що набуло суспільного резонансу

                         

За належного процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1 слідчими завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 2 жителів міста Миколаєва, 18 та 19 років, які у червні поточного року у дворі одного із багатоквартирних будинків по вул. Соборній, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вступили у статеві відносини із 12-річною дівчиною, яка перебувала у безпорадному стані, після чого заволоділи її особистими речами – рюкзаком, мобільним телефоном та гаманцем.

Дії 18-річного зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 185  КК України (зґвалтування малолітньої та крадіжка, вчинена за попередньою змовою групи осіб), дії 19-річного зловмисника - за ч. 4 ст. 153, ч. 2 ст. 185 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом щодо малолітньої та крадіжка, вчинена за попередньою змовою групи осіб).

Слід зазначити, що ще один фігурант злочину -  21-річний місцевий мешканець, небажаючі бути притягненим до відповідальності, переховується від органу досудового розслідування, у зв’язку з чим, його оголошено у розшук, а матеріали стосовно нього виділено в окреме провадження.

За клопотанням процесуального керівника слідчим суддею надано дозвіл на його затримання. Наразі вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження.

Обвинувальний акт затверджено та скеровано  до суду для розгляду по суті. 

Зловмисникам за вчинене загрожує до 15 років позбавлення волі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1904