Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2018

За втручання прокуратури фермер звільнив самовільно зайняту земельну ділянку площею 22 га

                                 

Органи прокуратури Миколаївської області принципово реагують  на незаконне використання землі сільськогосподарського призначення.

Зокрема, Вознесенською місцевою прокуратурою із залученням головного спеціаліста відділу контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області встановлено факт самовільного зайняття місцевим жителем земельної ділянки площею 22 га пасовищ на території Олександрівської об’єднаної територіальної громади Вознесенського району без належних правових підстав, яку засіяв соняшником. Як наслідок, зазначеними протиправними діями спричинено державі шкоду у розмірі понад 27 тис. грн.

Реагуючи на порушення, посадовою особою ГУ Держгеокадастру вказану особу притягнуто до адміністративної відповідальності з вимогою сплатити до бюджету завдану шкоду та звільнити у місячний строк самовільно зайняту земельну ділянку. Незважаючи на це, місцевий мешканець продовжив незаконно використовувати земельну ділянку, що підтверджено відповідними актами обстеження та інформацією сільської ради.

Вказане стало підставою для подання місцевою прокуратурою до Вознесенського міськрайонного суду позову про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки. 

У зв’язку із добровільним виконанням вимог прокурора суд припинив провадження у справі.  Наразі земельну ділянку передано Головному управлінню Держгеокадастру у Миколаївській області. 

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2477