Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальність притягнуто депутата селищної ради Вознесенського району

                              

15 січня 2019 року Вознесенською місцевою прокуратурою взято участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно депутата Олександрівської селищної ради Вознесенського району.
Так, депутат, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції»? своєчасно не подав декларацію, особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017.

Під час судового розгляду доведено, що зазначена особа мала реальну можливість подати своєчасно декларацію. При цьому поважних причин, які б могли вплинути на її подачу з порушенням термінів не виявлено.

За результатами розгляду зазначеного протоколу судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850 грн.

Нагадуємо, що, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2040