Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

Досвід працівників прокуратури Миколаївщини вкотре виявився цікавим та позитивним для європейських експертів (ФОТО)

                       

Позитивні напрацювання та досягнення працівників прокуратури Миколаївської області вкотре не залишилися не заміченими міжнародними європейськими інституціями, які  неодноразово відмічали позитивний досвід  регіональної прокуратури, запрошуючи працівників до активної участі у міжнародних заходах.

Зокрема, за запрошенням Консультативної місії Європейського Союзу в України, прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом делеговановано 18 працівників прокуратури Миколаївщини для участі у круглому столі з ідентифікації проблем застосування кримінального процесуального законодавства, який проходить 16-17 січня поточного року у м. Миколаєві. 

Прокуратуру Миколаївщини представляють начальник управління підтримання державного обвинувачення в суді регіональної прокуратури Катерина Краснікова, прокурори управління Денис Телечкан та Олександр Щербак, керівники, заступники та прокурори місцевих прокуратур.

 

 

 

 

 

 

Участь у заході також взяли старший радник з питань прокуратури (фінанси) КМЄС в Україні Карін Сігстедт, спеціаліст з питань реформування прокуратури, КМЄС в Україні Володимир Головатенко, викладач Національної школи суддів Юрій Аліфанов, а також судді та слідчі поліції.

 

 

 

 

 

 

 

У ході круглого столу обговорено актуальні аспекти взаємодії між прокуратурою, поліцією та судом під час досудового розслідування кримінальних проваджень з метою подальшої підготовки відповідних пропозицій та вдосконалення практики застосування кримінально-процесуального законодавства.

Катерина Краснікова акцентувала увагу на тому, що керівництвом регіональної прокуратури завжди підтримується участь працівників у міжнародних заходах. Крім того, прокуратурою на своєму рівні постійно проводяться подібні навчальні заходи із залучанням суддів, експертів, науковців та фахівців. Також, прокурор виказала сподівання, що ідентифікація у ході роботи круглого столу проблемних питань представниками судової системи, поліції, прокуратури згенерує позитивні напрацювання на користь змін до КПК задля вирішення завдань кримінального провадження.

 

 

Нагадаємо, що днями працівники прокуратури отримали від Володомира Сущенка його наукову монографію «Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням: поняття, зміст, планування та організація», яка теж може бути використана як практичний посібник у роботі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1860