Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Хтось хотів бути «розумнішим» за інших

                               

Миколаївською місцевою прокуратурою №2 виявлено факти повторного отримання громадянами земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

Установлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області надано безоплатно у власність 2 громадянам земельні ділянки площею по 2 га кожна, вартістю 50 тис. грн. та 53 тис. грн. відповідно, для ведення особистого селянського господарства. Водночас, вказані громадяни раніше вже безоплатно отримували від держави земельні ділянки для вказаних цілей на території Миколаївської області.

На цей час, з метою реального повернення земель державі, Миколаївською місцевою прокуратурою №2 до Березанського та Жовтневого районних судів Миколаївської області пред’явлено 2 позови до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та громадян про визнання незаконними та скасування наказів, скасування записів в Державному реєстрі речових прав, повернення та витребування земельних ділянок.

Одночасно, розслідується кримінальне провадження за фактом шахрайських дій по заволодінню вказаними землями за ч.1 ст.190 КК України.

Робота щодо виявлення аналогічних фактів триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1992