Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2019

Прокуратура довела незаконність використання земель державної власності

                                  

Продовжуючи наступальну роботу по відновленню законності використання земель, Вознесенська місцева прокуратура в черговий раз відреагувала на факти незаконного використання земель державної власності. 

Зокрема, за позовом Вознесенської місцевої прокуратури у розпорядження держави повернуто земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 7  га вартістю 137 тис. грн., розташовану в межах Петропалівської  сільської ради Доманівського району.

Підставою для пред’явлення позову стало те, що громадянину, після використання права на отримання земельної частки (паю) по дублікату втраченого сертифікату, який являється недійсним, повторно передано у приватну власність зазначену земельну ділянку.  

З метою усунення зазначених порушень та захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась з позовом до суду про визнання незаконним та скасування розпорядження Доманівської РДА, визнання недійсним та скасування державного акту на земельну ділянку із зобов’язанням повернути її у власність держави.

За результатами розгляду вказаної справи, судом у повному обсязі задоволено позовні вимоги прокурора.

Вказане забезпечить повернення державі земельної ділянки  сільськогосподарського призначення та можливість подальшого її використання у відповідності з вимогами закону.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2011