Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

У регіональній прокуратурі проведено нараду за підсумками 2018 року (ФОТО)

                                          

Сьогодні, 24 січня 2019 року, у регіональній прокуратурі відбулася оперативна нарада під головуванням прокурора області Тараса Дунаса, на якій обговорено результати діяльності органів прокуратури на основних напрямах діяльності за 2018 рік та заходи щодо підвищення її ефективності.

У роботі заходу взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури. 

Відкриваючи оперативну нараду, прокурор області Тарас Дунас зазначив, що  є позитивні напрацювання  в роботі прокуратури Миколаївщини та окреслив пріоритетні завдання, визначені на сьогодні Генеральним прокурор Юрієм Луценком.

"Пріоритетами у нашій роботі залишаються боротьба з корупцією, захист інтересів держави в бюджетній та земельній сферах, протидія організованій злочинності, незаконній реалізації підакцизних товарів тощо, - наголосив Т.Дунас.

Підбиваючи підсумки минулого року,  можна з впевненістю сказати, що ті скоординовані заходи щодо протидії злочинності, які були вжиті правоохоронними органами регіону, дали позитивні результати.

Зокрема, за  остаточними результатами досудового розслідування упродовж минулого року відсоток розкриття кримінальних правопорушень сягнув вище середньодержавного  показника та склав 43,7%. 

Так, до суду скеровано у 2 рази більше корупційних кримінальних правопорушень, ніж у 2017 році.

Відбулось зниження тяжких злочинів на 4,7%,  згвалтувань на 42,9%, квартирних крадіжок на 39,3%. Відмічається суттєве зниження кількості вчинених розбійних нападів (з 125 до 70), грабежів (з 568 до 487).

Не допущено жодного правопорушення проти основ національної безпеки України.

Суттєво активізовано роботу щодо виявлення злочинів у сфері торгівлі людьми. Зокрема, у поточному році зареєстровано 16 таких правопорушень, що більш ніж в 2 рази перевищує аналогічний показник 2017 року.

Збільшилось на 48,4% число викритих злочинів у сфері господарської діяльності, вимагань на 12,1%.

Припинено діяльність 7 організованих груп, які займались розкраданням бюджетних коштів, виготовленням та збутом наркотичних засобів, «закладками».

Суттєво покращено роботу правоохоронних органів по викриттю правопорушень щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (265 проти 192, або 38%). 

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури області на наступний період.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2140