Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2019

Знову намагались заробити на ремонті доріг: двом підприємцям повідомлено про підозру у привласненні майже 300 тис грн бюджетних коштів

                           

22 січня 2019 року під процесуальним керівництвом Первомайської місцевої прокуратури, слідчими поліції повідомлено про підозру двом підприємцям, які привласнили бюджетні кошти, виділені на будівництво та ремонт доріг у смт Врадіївка.

У ході розслідування встановлено, що у грудні 2017 року підприємець, шляхом складання завідомо підроблених офіційних документів щодо виконання робіт,  привласнив бюджетні кошти в сумі майже 300 тис. грн., виділені на виконання робіт з ремонту дороги у смт Врадіївка.

За результатом проведеної  експертизи встановлено, що ремонті роботи здійснені неякісно та не в повному обсязі. 

Унаслідок таких незаконних дій спричинено матеріальні збитки державі на зазначену суму.

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 та ч. 2, ч.3 ст. 358 КК України (привласнення чужого майна, яке було ввірено, та складання та видача завідомо підроблених офіційних документів).

Крім того, повідомлено про підозру у вчиненні корупційного правопорушення за ч. 1 ст.365-2, ч.3 ст.358 КК України (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що завдало істотної шкоди, складання та видача завідомо підроблених офіційних документів) ще одному підприємцю, який здійснював професійну діяльність,  пов’язану з наданням публічних послуг, а саме здійснював технічний нагляд за виконанням ремонту дороги.

Розслідування триває,вирішується питання обрання запобіжного заходу підозрюваним та накладення арештів на майно для забезпечення відшкодування шкоди.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури


кількість переглядів: 1825