Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2019

Прокуратура відреагувала на чергові порушення земельного законодавства

                          

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують послідовну роботу щодо поновлення інтересів держави шляхом повернення земель сільськогосподарського призначення державі.

Так, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 встановлено факт незаконної приватизації жителем міста Миколаєва земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 12,8 га в межах території Острівської сільської ради Очаківського району.

Зокрема, на підставі розпорядження Очаківської райдержадміністрації членам фермерського господарства безоплатно надано у власність земельні ділянки за рахунок земель, які раніше перебували у постійному користуванні голови відповідного господарства.

Разом з тим, встановлено, що громадянин не міг бути членом фермерського господарства, оскільки не є членом сім’ї або родичем голови цього господарства, а отже не мав право на безоплатну приватизацію земель.    

Зазначену ділянку особа використовувала в комерційних цілях, передавши її в оренду одному із сільгоспвиробників району.

Реагуючи на порушення, місцева прокуратура  звернулась  до суду з позовом про визнання незаконним і скасування розпорядження РДА, визнання недійсним свідоцтва на право власності та витребування земельної ділянки у власність держави.

Розгляд позову триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 2324