Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

Отримання в’язнями документів у місцях несвободи є важливим чинником їх успішної соціальної адаптації в суспільстві після звільнення

                                

Кримінально-виконавче законодавство України регламентує порядок і умови виконання та відбування кримінальних покарань з метою захисту інтересів особи, суспільства і держави шляхом створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, а також запобігання тортурам та нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню із засудженими.

Казанківським відділом Баштанської місцевої прокуратури постійно приділяється увага дотриманню прав в’язнів, створення належних умов для їх тримання, зміцнення законності та правопорядку у місцях несвободи, поверненню їх до суспільства, сприяючи у повноцінному поновленні їх прав.

У державній установі «Казанківська виправна колонія № 93» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України упродовж 2018 року засудженим видано 35 паспортів громадянина України, з них: 28 – у зв’язку з їх втратою, 5 – вперше, 2 – заміна.

На даний час на розгляді у Казанківському РС УДМС України у Миколаївській області перебуває 5 матеріалів щодо оформлення та видачі паспортів громадян України засудженим, які перебувають в установі, у зв’язку з їх втратою.

Крім того, за результатами розгляду звернень засуджених, що відбувають покарання в установі щодо отримання паспорта громадянина України, на адресу начальника установи виконання покарань внесено вказівку про усунення порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства, за результатами розгляду якої до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу установи виконання покарань.

Баштанською місцевою прокуратурою і надалі вживатимуться заходи, спрямовані на ефективний захист конституційних прав ув’язнених і засуджених, належне матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення кожної особи, яка в силу тих чи інших причин потрапила в місця несвободи.

Поряд з тим зазначаємо, що публікацію у Інтернет мережі щодо можливого вчинення протиправних дій посадовими особами установами виконання покарань області регіональною прокуратурою скеровано до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, для розгляду у порядку ст.214 КПК України.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1563