Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Вже у понад двадцятий раз позитивний досвід працівників регіональної прокуратури виявися цікавим для юридичного середовища (ФОТО)

                                

Працівники прокуратури Миколаївської області постійно підвищують свій професійний рівень, приймаючи участь у семінарах, круглих столах, навчаннях тощо. У минулому році прокурори взяли участь у двадцяти подібних заходах, у тому числі міжнародних, цього року – вже вдруге.
Зокрема, 30 січня 2019 року, на базі Національної академії прокуратури України проходив правовий практикум ««Презумпція невинуватості особи – основоположний конституційний принцип у кримінальному судочинстві України».

Практикум організовано юридичним журналом «Право України», Національною академією прокуратури України, Єдиним порталом аналітики судової практики Ratio Decidendi. Співорганізатором є Національна асоціація адвокатів України.

За дорученням прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса від прокуратури Миколаївської області у заході взяли участь  начальник управління підтримання обвинувачення у суді Катерина Краснікова та керівник Баштанської місцевої прокуратури Віта Денисенко, які є досвідченими працівниками та користуються авторитетом серед колег.

Доповідачами виступила професійна команда спікерів – Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук, Голова Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, заступник голови Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду Валентина Щепоткіна, заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська, Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, представники адвокатської спільноти, викладачі Національної академії прокуратури України.

Cпікери провели цикл навчальних лекцій, у ході яких обговорено актуальні питання дотримання конституційного принципу – презумпції невинуватості у окремих аспектах правозастосовної практики кримінального права та процесу.

Зокрема увагу доповідачів зосереджено на гарантіях дотримання принципу презумпції невинуватості, невідповідності дефініцій КК та КПК, реалізації засади презумпції невинуватості в процесі доказування та застосування цього принципу в особливих порядках кримінального провадження. 

У свою чергу Катерина Краснікова з огляду на висвітлені проблемні питання та практику перегляду судових рішень вищими інстанціями, користуючись нагодою, звернулась до суддів Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду щодо роз’яснення позиції Верховного Суду у застосуванні норм кримінального права, а саме ст. 71КК України, в сенсі дотримання презумпції невинуватості при складанні покарань за сукупністю вироків, де попередній не набрав законної сили, та окремих аспектів застосування принципу презумпції невинуватості в інституті угод.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1525