Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб Южноукраїнської міської ради

                                   

22 та 31 січня 2019 року прокурорами Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно двох посадових осіб Южноукраїнської міської ради.

Так, посадовці, будучи суб’єктами декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подали декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

За результатами розгляду зазначених протоколів судом підтримано позицію прокурора, осіб визнано винними та на кожного накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн.

Нагадуємо, що, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, які припинили діяльність, пов’язану  з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Загалом упродовж 2018 року за принципової позиції органів прокуратури області до адміністративної відповідальності за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» притягнуто 105 осіб.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2262