Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

Відбулась спільна прес-конференція керівників прокуратури, СБУ та поліції за підсумки роботи у 2018 році (ФОТО)

                          

5 лютого 2019 року, за наслідками проведення координаційної наради щодо стану протидії злочинності у 2018 року,  відбулась  спільна прес-конференція керівників правоохоронних органів — прокурора області Тараса Дунаса, начальника управління СБУ в області Юрія Пасіка та заступника начальника ГУ Нацполіції в області — начальника слідчого управління, Івана Вигівського.

Під час прес-конференції прокурор області Тарас Дунас відзначив, що за підсумками минулого року  правоохоронці Миколаївщини тримають високий ріень довіри громади і реалізації своїх повноважень. «Про це свідчить зменшення кількості злочинів та збільшення виявлення латентних злочинів. Це стосується наркозлочинів, торгівлі людьми, корупційних злочинів, злочинів у службовій сфері, розкриття яких зростає. Дякую керівникам правоохоронних органів за проведену роботу. Крім того, на наступний період у пріоритеті залишається протидія організованій злочинності, незаконному обігу підакцизних товарів, виявлення злочинів, пов’язаних з порушенням виборчого процесу, припинення сепаратизму та тероризму», - наголосив Тарас Дунас.

Зокрема, розбоїв зменшилось на 44%, грабежів на 14,3%, крадіжок з квартир на 39,3%, зґвалтувань на 42,9%, хуліганств   на 8,8%, порушень правил безпеки дорожнього руху особами,    які керують транспортними засобами на 29,5%, у тому числі тих,    що спричинили смерть потерпілого на 28,8%, незаконних заволодінь транспортними засобами на 25,2%, втягнень неповнолітніх у злочинну діяльність на 40%.

Не допущено вчинення жодного злочину проти основ національної безпеки України.

Підвищено ефективність роботи щодо виявлення кваліфікованих латентних злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми у 2,3 рази, зловживанням владою або службовим становищем на 14,6%, перевищенням влади або службових повноважень на 19,5%, у сфері господарської діяльності на 48,4%.

Значно покращено результативність розслідування проваджень про кримінальні корупційні правопорушення. Зокрема скеровано до суду 60 обвинувальних актів проти 31 у 2017 році.

На 17,2 % зросла кількість направлених обвинувальних актів про правопорушення, вчинені у бюджетній системі та на 16,7%  у земельній сфері.

Виявлено  та знешкоджено 7 злочинних угруповань.

Збережено тенденцію до підвищення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який є вищим від середнього показника по Україні та становить 46,9% проти 43,3%  за оголошенням особам про підозру та 43,7% проти 41,1% за остаточними результатами досудового розслідування.

Тарас Дунас, відповідаючи на питання журналістів, зупинився на роботі органів прокуратури у сфері  повернення рекреаційних територій, розташованих на узбережжі Чорного моря.

Упродовж 2018 року заявлено до суду 50 позовів щодо повернення рекреаційних територій площею 13 га вартістю 16 млн. грн., переважна більшість з яких на цей час задоволена. На виконання судових рішень вказаної категорії, з урахуванням позовів минулих років, у власність держави упродовж 2018 року реально повернуто землі загальною площею 8 га вартістю 13 млн. грн.


Під час брифінгу керівники відомств відповіли на всі питання журналістів та подякували медійникам за приділений цій зустрічі час.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1685