Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

У минулому році правоохоронцями Миколаївщини завершено розслідування стосовно 27 учасників організованих злочинних груп (ВІДЕО)

                             

Упродовж 2018 року слідчими підрозділами правоохоронних органів області зареєстровано 9 кримінальних проваджень стосовно 40 осіб, які вчинили  загальнокримінальні злочини у складі організованих угруповань.

У 7 кримінальних провадженнях щодо 27 учасників організованих злочинних груп досудове розслідування завершено, а обвинувальні акти скеровані до суду.

Зокрема, за процесуального керівництва прокуратури області завершено розслідування та скеровано до суду 3 обвинувальні акти стосовно 11 осіб, які діючи у складі організованої групи займались незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Окрім того, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 осіб, які у складі організованої групи займались незаконним переправленням іноземних осіб через державний кордон України шляхом виготовлення та надання підроблених документів.

Разом з цим, направлено до суду обвинувальний акт стосовно 5 осіб, які у складі злочинної організації заволоділи грошовими коштами місцевого бюджету в сумі 419 тис. грн.

У березні направлено до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які діючи у складі організованої групи шляхом підроблення офіційних документів, та шляхом обману заволодівали рухомим та нерухомим майном фізичних осіб та територіальної громади в особі Миколаївської міської ради.

Також, направлено до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які діючи у складі організованої групи, з метою укриття вчиненого розбійного нападу, скоїли вбивство мешканця м. Миколаєва.

Упродовж 2018 року судами розглянуто 4 кримінальних провадження. За наслідками розгляду цих справ засуджено 12 членів організованих груп.

На координаційній нараді керівників правоохоронних органів Миколаївщини щодо стану протидії злочинності у 2018 року, яка відбулась 5 лютого поточного року, прокурор області Тарас Дунас наголосив, що на наступний період одним із пріоритетів  залишається протидія організованій злочинності.

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1725