Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

У регіональній прокуратурі обговорили стан виконання органами пробації адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян (ФОТО)

                          

Регіональною прокуратурою постійно приділяється увага питанням додержання вимог законів органами пробації, зокрема, при виконанні адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян – громадських, виправних та суспільно корисних робіт.

Так, 5 лютого 2019 року, за дорученням прокурора області Тараса Дунаса проведено нараду з питань додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні уповноваженими органами з питань пробації адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Участь у нараді взяли начальник філії державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Олег Вдовиченко працівники органів пробації області, працівники регіональної прокуратури та місцевих прокуратур.

Відкриваючи нараду, заступник прокурора області Анатолій Жмура зазначив, що пробація – це вже апробований правовий інститут, суть якого полягає у виконанні покарань, а також забезпеченні безпеки суспільства шляхом попередження злочинності.  Разом з тим, А. Жмура акцентував увагу на тому, що процес виконання покарання необхідно тісно поєднувати з процесом реабілітації (виправленням) правопорушника.

Прокурор галузевого відділу Олеся Осипенко повідомила про результати проведених органами прокуратури перевірок з вказаних питань та вжиті заходи, спрямовані на усунення порушень законів, допущених при виконанні зазначених видів стягнень.

Загалом упродовж 2018-2019 років (станом на 01.02.2019) до органів пробації області надійшло на виконання  370 постанов про накладення адміністративного стягнення у виді громадських робіт та 63 постанови про накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, з яких на теперішній час виконується 69 рішень щодо громадських робіт та 49 - суспільно корисних робіт. За вказаний період до суду направлено 114 подань про заміну громадських робіт штрафом, або адміністративним арештом.

При цьому, як встановлено у ході перевірок, працівниками органів пробації допускаються порушення вимог законодавства при виконанні зазначених покарань. За результатами проведених органами прокуратури області перевірок в органах пробації області внесено 16 документів реагування щодо усунення виявлених порушень вимог законодавства.

Учасниками наради обговорено проблемні питання, які постають перед органами пробації, зокрема, при організації виконання адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт.

Звернуто увагу на те, що завдяки вжитим заходам на даний час погоджено 73 об’єкти, на яких особи мають відбувати суспільно корисні роботи, що на 20% більше ніж у листопаді минулого року.

Окремо зосереджено увагу присутніх на недопустимості фактів несвоєчасного виконання постанов суду про накладення адміністративних стягнень.

Рішенням проведеної наради визначено заходи, спрямовані на покращення стану додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні уповноваженими органами з питань пробації адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2232