Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Працівники прокуратури Миколаївщини крок за кроком, поступово, відновлюють довіру населення до правоохоронних органів (ФОТО)

                                

Із кожним роком все більшого значення набувають питання висвітлення діяльності органів прокуратури у засобах масової інформації. Об'єктивне та оперативне інформування громадськість через засоби масової інформації сприяє формуванню позитивної громадської думки щодо виконання прокуратурою функцій, покладених на неї Конституцією України та Законом України “Про прокуратуру”.  

Як наголошує Генеральний прокурор України  Юрій Луценко, одним із пріоритетів створення нової прокуратури є підвищення рівня довіри громадян до органів прокуратури. Саме через ефективну комунікацію органів прокуратури з засобами масової інформації можна досягти підвищення авторитету органів прокуратури серед населення.

Працівники прокуратури Миколаївської області усвідомлюють  необхідність конструктивної співпраці з засобами масової інформації та систематично інформують громадськість про стан законності та правопорядку на території регіону,  взаємодії прокуратури з правоохоронними органами щодо координації боротьби із корупцією та злочинністю.  Зокрема, з початку року працівниками органів прокуратури області майже 1000 виступів у засобах масової інформації. 

Успішною виявилась робота щодо взаємодії органів прокуратури області та громадськості через офіційну сторінку у соціальній мережі - Facebook. Завдяки висвітленню реальних результатів органів прокуратури, запровадження нових рубрик «Мотивація дня», «Хвилинка історії», «Для роздумів»,  «Читаємо разом» кількість підписників на Facebook постійно зростає. Зараз сторінка має понад 3200 підписників.

Нами постійно вишукуються нові форми налагодження ефективних взаємовідносин з інститутами громадського суспільства. Саме з цією метою у прокуратурі області створено прес-клуб з числа досвідчених і ініціативних працівників прокуратури, студентів з числа майбутніх правників задля об’єктивного висвітлення діяльності правоохоронних органів Миколаївщини, задля формування позитивної громадської думки про роботу правоохоронців. 

Окрім того, за дорученням прокурора області Тараса Дунаса затверджено спільний наказ керівників правоохоронних органів щодо взаємодії прес-служб силового блоку Миколаївщини щодо забезпечення належної та ефективної роботи з інформування суспільства про діяльність силових відомств.

Не менш ефективним важелем у співпраці із засобами масової інформації є проведення різноманітних медійних заходів, зокрема, брифінгів, інтерв'ю, круглих столів, прес-конференцій, оскільки забезпечують надходження інформації для різнопланової читацької та глядацької аудиторії.

Крім того, відповідно до ст.6 Закону України «Про прокуратуру» регіональною прокуратурою проінформовано Миколаївську обласну державну адміністрацію та Миколаївську обласну раду про результати діяльності органів прокуратури Миколаївщини у 2018 році.

З узагальненими та аналітичними даними можна ознайомитися на сайті прокуратури Миколаївської області за посиланням https://myk.gp.gov.ua/ua/snfnik.html.

Працівники прокуратури крок за кроком, поступово відновлюють довіру населення до правоохоронних органів. Впевнено можна сказати, що прокуратура Миколаївщини міняється в позитивний бік. Робота її стала більш прозорою та зрозумілою для громадськості.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1661