Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2019

Прокуратурою вжито заходів до стягнення з недобросовісного підрядника до бюджету 128 тис грн штрафних санкцій за несвоєчасне виконання робіт

                          

Господарським судом Одеської області підтримано позицію Миколаївської місцевої прокуратури № 1 щодо стягнення з недобросовісного підрядника штрафних санкцій за несвоєчасне виконання робіт з капітального ремонту дороги.

Зокрема, у квітні 2017 року Департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради укладено договір щодо виконання робіт з капітального ремонту дороги в мікрорайоні «Намив» в м. Миколаєві вартістю 3,6 млн. грн. зі строком виконання до 01.07.2017. У межах строку, визначеного договором, підрядником виконано роботи на суму 2 млн. грн., водночас завершено виконання робіт лише 15.08.2017.

У зв’язку із порушенням термінів договірних зобов’язань, що є однією з істотних умов договору, підприємству підряднику у порядку, встановленому законом, нараховано штрафні санкції в сумі 128 тис. грн., які у свою чергу сплачені не були. При цьому, внаслідок бездіяльності органом місцевого самоврядування, як розпорядником бюджетних коштів та уповноваженою особою для нарахування і стягнення зазначених штрафних санкцій,  належних заходів до наповнення бюджету не вжито.

Реагуючи на вказані порушення, місцевою прокуратурою скеровано позов до Господарського суду Одеської області щодо стягнення з недобросовісного підрядника штрафних санкцій, який задоволено у повному обсязі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1903