Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокуратура у судовому порядку вимагає скасування рішення органу місцевого самоврядування, прийняте з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції»

                                    

Первомайська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає  скасування рішення Кривопустоської сільської ради Братського району щодо надання у приватну власність двох земельних ділянок площею 0,25 га та 0,12 га загальною вартістю майже 150 тис грн, яке було прийнято з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Так, сільрадою прийнято рішення про затвердження технічної документації щодо встановлення меж зазначених земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та для ведення особистого селянського господарства та передано їх у власність фізичній особі.

Водночас, зазначене рішення прийнято з порушенням вимог антикорупційного законодавства, оскільки у числі депутатів сільської ради була присутня та голосувала за прийняття рішення депутат сільради, яка є родичкою набувача прав на земельну ділянку.

У зв’язку з тим, що депутат, приймаючи участь у голосуванні за вищевказане рішення, діяла в умовах конфлікту інтересів, не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, її постановою суду у липні 2016 року визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

За таких умов, відповідно до ч. 1 ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції» рішення, прийняте з порушенням вимог цього Закону, є незаконним, всі набуті на його підставах права підлягають скасуванню, а майно – поверненню.

Реагуючи на порушення, місцева прокуратура звернулась  до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, скасування свідоцтв про право власності на земельні ділянки та повернення земельних ділянок територіальній громаді с. Крива Пустош Братського району.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1889