Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Не залишаємось байдужими до безпеки громадян (ДІАГРАМИ)

                         

Спільними зусиллями правоохоронних органів Миколаївщини вже другий рік зберігаємо тенденцію щодо зменшення злочинності на території регіону.

Це результат проведення за ініціативою прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса координаційних та міжвідомчих заходів з керівниками правоохоронних органів регіону, роботу яких оцінюємо позитивно.

Так, упродовж 2018 року зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень на 9,2%. Зменшилась кількість вчинених особливо тяжких кримінальних правопорушень на 5,2% та тяжких кримінальних правопорушень на 4,7%. 

Спостерігається тенденція до зниження «вуличної злочинності», зокрема, на 14,3 % зменшилась кількість вчинення грабежів, на 44% - розбоїв, хуліганств на 8,8%. Також відбулось зменшення «квартирних крадіжок» на 39,3%.

Завдяки кропіткій та наполегливій роботі правоохоронців збільшилось виявлення латентних злочинів, зокрема таких як незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів збільшилось на 38%, зловживання владою або службовим становищем на 14,6%, перевищення влади або службових повноважень на 19,5%.

 

Суттєво активізовано роботу з виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми. Зокрема, у 2018 році обліковано 16 таких злочинів проти 7 за 2017 рік.

Досягнуто позитивних результатів щодо зменшення злочинів, вчинених особами у стані алкогольного сп’яніння на 3,5%, особами, що раніше вчиняли кримінальні правопорушення на 12,3%, групою осіб на 4,9%, іноземцями на 45,1%.

Спільними зусиллями та наполегливістю прокурорів, слідчих, оперативних підрозділів вдалося зберегти тенденцію до підвищення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який є вищим від середнього показника по Україні та становить 46,9% проти 43,3% за оголошенням особам про підозру та 43,7% проти 41,1% за остаточними результатами досудового розслідування. 

 

Робота правоохоронців знаходить позитивні відгуки тих, хто звертається за захистом та отримує його. Ми вдячні цим громадянам за небайдужість та довіру до правоохоронних органів.

Разом з тим, існує ще низка проблем, які вимагають вирішення. Слід зазначити, що найбільша кількість злочинів скоєна на території м. Миколаєва – понад 60% від загальної кількості злочинності. У той же час саме від органів місцевої влади залежить зайнятість населення, оплата праці, культурне дозвілля  громадян, належна організація дозвілля молоді, впорядкування благоустрію, належна профілактична робота з особами, схильними до вживання алкогольних та наркотичних засобів, робота патронажної служби, освітлення вулиць, встановлення камер відеоспостережень на вулицях та під’їздах будинків тощо.

Спільними зусиллями доведемо, що Миколаївщина є безпечним місцем для проживання. 
   
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2038