Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2019

Злагоджена робота правоохоронців - зміцнення законності в регіоні

                                

У перший місяць 2019 року правоохоронці Миколаївщини показали результативну роботу щодо протидії злочинності. Наполегливістю правоохоронців регіону вдалося зберегти стійку тенденцію щодо забезпечення належного рівня розкриття кримінальних правопорушень, який становить 46,8% за оголошенням особам про підозру та 36,6% за остаточними результатами досудового розслідування.

Упродовж січня 2019 року зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень на 10,9%.

Зменшилась кількість особливо тяжких кримінальних правопорушень на 40%, тяжких на 9,2% (у державі на 13,5%), середньої тяжкості – на 14,5%. Відбулось зменшення кількості зареєстрованих крадіжок (-19,2%), у тому числі квартирних крадіжок (- 4,9%), грабежів (-28,6%).

Не менш результативним був і минулий тиждень, упродовж якого правоохоронці довели, що можуть працювати єдиною командою. Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 100 кримінальних правопорушень, з яких 80 тяжкі злочини. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури – 36, з них 19 – тяжкі.

За тиждень до суду скеровано 23 обвинувальні акти, судами області постановлено 28 вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Первомайської місцевої прокуратури. 

Також проведено об'ємну роботу у сфері реалізації представницьких повноважень. Так, судом відкрито провадження у 4 справах за позовами Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області, Миколаївської місцевої прокуратури № 1 у сфері земельних відносин на загальну суму майже 1 млн грн щодо земельних ділянок загальною площею 4,14 га.

За вказаний період прокурорами взято участь у 10 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Відстояли свою принципову позицію прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та Миколаївської місцевої прокуратури № 2 - судами задоволено 4 позови прокурорів, з яких 2 - у сфері земельних відносин щодо повернення земельних ділянок площею 0,1 га вартістю 219 тис.грн. та 1 - у бюджетній сфері на суму 128 тис.грн. Реально виконано одне судове рішення у бюджетній сфері на суму 320 тис. грн.

Не зупиняємось в наполегливій роботі у боротьбі зі злочинністю.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1669