Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2019

Судитимуть посадовця Миколаївської міської ради, через зловживання якого інтересам громади спричинено шкоду у розмірі 195 тис грн

                                 

За належного процесуального керівництва Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 слідчим Заводського відділу поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно начальника управління з контролю за ремонтом, реконструкцією, будівництвом, газифікацією комунальних об’єктів та житла при Департаменті житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, який обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило істотну шкоду інтересам громади у розмірі 195 тис грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, вніс до актів виконаних робіт недостовірні дані про обсяги і вартість робіт з капітального ремонту покрівлі житлового будинку по проспекту Центральному, 122 в м. Миколаєві. 

Внаслідок вказаних протиправних дій підрядником одержано бюджетні кошти за фактично не виконані роботи, що спричинило істотну шкоду інтересам громади у розмірі 195 тис. грн.

Його дії  кваліфіковані за ч. 1 ст. 364 КК України, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (службове підроблення).

12 лютого 2019 року обвинувальний акт скеровано до Заводського районного суду для розгляду по суті.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1903