Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Питання розшуку дітей перебуває на постійному контролі органів прокуратури Миколаївщини

                      

Органами прокуратури Миколаївської області посилено нагляд за додержанням законів при здійсненні розшуку неповнолітніх, які ухиляються від органів досудового розслідування, суду, та безвісти зниклих.

Упродовж 2018 року у розшуку перебувало 4 неповнолітніх, які ухилялись від органів досудового розслідування чи суду. Місце знаходження усіх розшукуваних встановлено та оперативно-розшукові справи закрито. На усунення порушень законодавства при здійсненні оперативно-розшукової діяльності вказаної категорії дітей ювенальними прокурорами внесено 2 вказівки, оскільки двох підлітків розшукано упродовж 3 та 10 днів відповідно.

Крім того,  в провадженні оперативних підрозділів органів поліції Миколаївської області перебувало 42 оперативно-розшукові справи щодо розшуку безвісно зниклих неповнолітніх, з яких 41 закрито на підставі п.1 ч.1 ст.9-2 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» у зв’язку з встановленням місця знаходження розшукуваних дітей.

Із загальної кількості дітей, які перебували у розшуку, 37 підлітків перебували у розшуку від 1 до 7 днів, з них 23 – розшукано упродовж доби, та 2 дитини – до двох тижнів. Двоє неповнолітніх перебували у розшуку понад 1 місяць.

На даний час у розшуку перебуває один підліток – житель с.Шевченкове  Новобузького району Плесюк Іван Миколайович, 07.07.2001 року народження, який пішов з дому 18.08.2018. Звертаємось до громадян із проханням за наявності будь-якої інформації про можливе місце знаходження неповнолітнього повідомляти органи поліції за телефонами (05151) 9-16-61 093-858-68-58 чи 102.

Водночас встановлено, що оперативними підрозділами не завжди забезпечується здійснення комплексної оперативно-розшукової діяльності щодо розшуку дітей - заплановані заходи в окремих випадках є формальні, виконуються несвоєчасно.

Прокурором вивчено оперативн-розшукові справи та внесено 6 документів реагування.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області
    

 

 

кількість переглядів: 1694