Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Завдяки прокуратурі бюджет територіальної громади поповниться на понад півмільйона гривень

                       

Миколаївським апеляційним судом підтверджено законність вимог Первомайської місцевої прокуратури та стягнено з фізичної особи понад 500 тис. грн. за користування без правоустановчих документів земельною ділянкою площею 22,6 га, розташовану у Первомайському районі.

Установлено, що у 2013 році між Первомайською райдержадміністрацією та громадянином укладено договір оренди водного об’єкту.

У подальшому громадянин  право користування земельною ділянкою, розташованою під водним об’єктом, у встановленому законом порядку не оформив, орендну плату не сплачував. Як наслідок, місцевий бюджет не дотримав понад 500 тис. грн. орендної плати за вказану земельну ділянку.

Миколаївський апеляційний суд, погодився з доводами прокурора, що фактичний користувач земельної ділянки, який без достатньої правової підстави її використовує, повинен сплатити власнику земельної ділянки кошті, який останній отримав би у разі передачі земельної ділянки в оренду.

Відтак, за принципової позиції органів прокуратури територіальна громада отримає кошти, які будуть використані  на її суспільні потреби.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1724