Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Грабіжника-рецидивіста засуджено до 4 років позбавлення волі

                               

14 лютого 2019 року за принципової позиції Первомайської місцевої прокуратури судом засуджено 57-річного жителя міста Первомайська, який щойно звільнившись з місць позбавлення волі, де відбував покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за скоєння грабежу та розбійного нападу, знову скоїв аналогічний злочин.

Як встановлено досудовим розслідуванням та доведено прокурором у суді, 30 червня 2018 року, у нічний час, зловмисник через незачинені вхідні двері проник до літньої кухні мешканця міста, звідки викрав продукти харчування. Втім, використати викрадене не змір, оскільки був помічений та зупинений власником домоволодіння.

В подальшому, 3 липня минулого року, знову скориставшись темною порою доби, знявши москітну сітку з вікна житлового будинку 88-річної мешканки міста Первомайська, з метою викрадення майна проник в середину житла. В цей час його виявила потерпіла, але це не змусило грабіжника припинити протиправні дії. Долаючи супротив бабусі та застосовуючи до неї фізичну силу, він викрав мобільний телефон.

Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст.185, ч. 3 ст. 186 КК України - незакінченого замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднане з проникненням у житло, вчинене повторно, та відкритого викрадення чужого майна (грабіжу), поєднаного з проникненням у житло, вчиненого повторно.

Вироком Первомайського міськрайонного суду чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованих йому органом досудового розслідування злочинів і призначено реальну міру покарання – 4 роки позбавлення волі.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1832