Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2019

Правоохоронці регіону зберегають стійку тенденцію щодо належного рівня розкриття злочинів

                            

Минулого тижня правоохоронцями Миколаївщини розкрито понад 100 кримінальних правопорушень, з яких половина - тяжкі злочини. Найбільше розкрито злочинів за процесуального керівництва #Миколаївської #місцевої #прокуратури № 2 – розкрито 43 злочини, з яких 27- тяжкі.

Зокрема, затримано жителя м.Миколаєва, який намагався підірвати дев'ятиповерховий будинок в Інгульському районі обласного центру. За клопотанням процесуального керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою з правовм внесення застави у розмірі понад 190 тис грн.

Крім того, Баштанська місцева прокуратура повідомила про підозру начальнику одного із підрозділів Миколаївської дирекції ПАТ «Укрпошта» у привласненні грошових переказів та соціальних виплат на загальну суму понад 100 тис грн, що надходили для виплати громадян до поштового відділення.

У п’ятницю Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 повідомлено про підозру двом колишнім керівникам одного з підприємств м.Миколаєва, які привласнили бюджетні кошти у сумі майже 400 тис грн.

Під процесуальним керівництвом органів прокуратури області, слідчими поліції завершено досудове розслідування у понад 60 кримінальних провадженнях, обвинувальні акти у яких скеровані до суду. Судами постановлено 44 обвинувальні вироки. На цьому напрямку результативно працювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1, Вознесенської та Первомайської місцевих  прокуратур. 

Зокрема, Миколаївською місцевою #прокуратурою № 1 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Миколаївської міської ради, через зловживання якого інтересам громади спричинено шкоду у розмірі 195 тис грн.

Не менш ефективну роботу проведено і у сфері реалізації представницьких повноважень. Зокрема, прокурорами взято участь у 21 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду.

Так, за втручання Миколаївської місцевої прокуратури № 1 одно з підприємств м. Миколаєва сплатило до державного бюджету заборгованість у розмірі майже 2 млн грн. Крім того, задоволено позов Первомайська місцева прокуратура Миколаївської області, завдяки якої бюджет територіальної громади поповниться на понад півмільйона гривень.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1586