Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

Прокуратура продовжує послідовну роботу щодо захисту інтересів держави шляхом повернення їй земель сільськогосподарського призначення

                                                

Первомайською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного отримання фізичною особою у приватну власність земельної ділянки площею понад 7 га вартістю майже 300 тис. грн. в межах території Лукашівської сільської ради Первомайського району.

Установлено, що рішенням суду, постановленим у 2001 році, визнано недійсним сертифікат на право на земельну частку (пай) на ім'я громадянки, у зв'язку із тим, що вона не мала права на отримання такої ділянки, оскільки не являлась членом колективного сільськогосподарського підприємства.

Проте, знаючи про наявність такого рішення суду, на початку 2018 року громадянка звернулась до Первомайської райдержадміністрації із заявою про виділення земельного паю в натурі на підставі зазначеного сертифіката.

Розпорядженням Первомайської райдержадміністрації надано у власність  особі земельну ділянку площею 7,2157 га, яку у подальшому вона передала в оренду.

Вказане стало підставою для подання місцевою прокуратурою до Первомайського міськрайонного суду позову про визнання незаконним та скасування розпорядження райдержадміністрації, скасування у Державному реєстрі речових прав запису про право власності на землю та повернення земельної ділянки у розпорядження держави.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2022