Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

Розбійний напад справедливо покарано

                    

22 лютого 2019 року за принципової позиції прокурора Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №2 судом засуджено до реальної міри покарання 23-річного жителя Російської Федерації за вчинення розбійних нападів, поєднаних з проникненням у інше приміщення та за придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Як встановлено досудовим розслідуванням та доведено прокурором у суді, 22.01.2018, приблизно о 12:15, обвинувачений, маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом розбою, діючи з корисливих мотивів, озброївшись пістолетом, проник до приміщення ювелірного магазину «Топаз», де, погрожуючи застосуванням насильства, напав на продавця та намагався заволодіти золотими виробами та грошовими коштами магазину. Однак до кінця свій умисел не довів, оскільки був помічений працівником вказаного магазину. Після чого злочинець з місця вчинення злочину зник.

Продовжуючи свої злочинні дії, в той же день 22.01.2018, приблизно о 12:42, обвинувачений, знову маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом розбою, діючи з корисливих мотивів, озброївшись пістолетом проник до приміщення відділення ТОВ «Компаньйон фінанс», що розташоване на зупинці громадського транспорту "Площа Перемоги", де, погрожуючи застосуванням пістолету, напав на менеджера та потерпілу, внаслідок чого заволодів грошовими коштами вказаного відділення в сумі 3000 гривень. Після чого зловмисник з місця вчинення злочину зник та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Дії останнього кваліфіковані за ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України, а саме напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаного з проникненням у інше приміщення та придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Вироком Ленінського районного суду м. Миколаєва обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих йому органом досудового розслідування злочинів і призначено реальну міру покарання – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією Миколаївської місцевоі прокуратури 2

кількість переглядів: 1740