Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2019

Прокуратура вимагає повернути громаді рекреаційні території м. Миколаєва

                                   

Органи прокуратури області продовжують наступальну роботу щодо незаконного використання земельних ділянок рекреаційного призначення.  

Так, Миколаївська місцева прокуратура №1 у судовому порядку вимагає скасувати незаконне рішення Миколаївської міської ради, котрим надано в оренду суб’єкту господарювання земельну ділянку площею 0,12 га вартістю    370 тис грн., розташованої по вул. Набережній, 6 у м. Миколаєві для будівництва комерційних об’єктів.

Установлено, що зазначена земельна ділянка надана суб’єкту господарювання без проведення аукціону, що суперечить вимогам земельного законодавства.

Крім того, відповідно до містобудівної документації ділянка належить до зони озеленених територій загального користування з об’єктами природно заповідного фонду, в межах якої забороняється розміщення будь-яких будівель та споруд.
З огляду на вказані порушення, до господарського суду Миколаївської області пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення Миколаївської міської ради, недійсним договору оренди та повернення ділянки громаді.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1747