Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2019

За апеляцією прокуратури зловмисників за злочини проти власності засуджено до більш суворішого покарання

                              

За апеляційною скаргою першого заступника прокурора Миколаївської області в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно двох жителів міста Миколаєва, обвинувачених у вчиненні злочинів проти власності (ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що  у березні 2018 року раніше неодноразово судимі обвинувачені, знаходячись неподалік зупинки міського транспорту «вул. 10-а Слобідська» у м. Миколаєві, переслідуючи мету незаконного збагачення, із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілої, заволоділи її майном.

Крім того, в ніч з 13 на 14 березня 2018 року один з обвинувачених, діючи повторно, проник через балкон своєї квартири на балкон сусідської, звідки таємно викрав чуже майно.

Вироком Ленінського районного суду м. Миколаєва від 12.11.2018 обвинувачених засуджено до 4 років позбавлення волі.

Не погодившись із вироком суду в частині призначених покарань, першим заступником прокурора області внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

У своїй апеляційній скарзі прокурор стверджував, що призначені обвинуваченим мінімальні покарання, передбачені санкцією ч. 2 ст. 186 КК України, є такими, що хоча і не виходять за межі зазначених частин статей закону України про кримінальну відповідальність, але за своїм розміром є явно несправедливими через м’якість, не відповідають особам обвинувачених, не сприятимуть їх виправленню. Наголошував, що грабіжники неодноразово засуджувались за вчинення корисливих злочинів, до них застосовувались інститут звільнення від відбування покарання з випробуванням та й реальне покарання у виді позбавлення волі, однак це не досягло мети їх виправлення і подальшого запобігання вчинення ними нових злочинів. Зазначав, що обвинувачені, будучи працездатними особами, офіційно не працюють, за місцем проживання характеризується негативно, знаходяться на обліку в обласному наркологічному диспансері у зв’язку із зловживанням каннабіноїдами, алкоголем.

13 березня 2019 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Миколаївського апеляційного суду, погодившись з позицією прокуратури щодо м’якості призначеного покарання, ухвалила новий вирок, яким визначила обвинуваченим більш суворе покарання у виді позбавлення волі на строк  5  та 6 років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1470