Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

Прокурори дбають про правове виховання студентської спільноти та ознайомлення з професією прокурора, функціями прокуратури (ФОТО)

                           

Працівники регіональної прокуратури продовжують започатковану прокурором області Тарасом Дунасом роботу стосовно підвищення рівня правової культури серед молоді та ознайомлення з функціями прокуратури.

У п’ятницю, 22 березня 2019 року, прокурором регіональної прокуратури з міжнародно-правових доручень Євгенією Зінченко проведено  лекцію  зі студентами третього та п’ятого курсів Миколаївського інституту права Національного університету "Одеська юридична академія" на тему «Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження».

У заході взяли участь майже 50 майбутніх правників.

Прокурор розповіла студентам про основні напрямки діяльності прокуратури в рамках міжнародно-правового співробітництва, висвітлила питання сучасного законодавства, яке врегульовує відносини між різними державами, звернено увагу на пріоритети міжнародних норм над нормами національного законодавства держави, зосередила увагу на практичних аспектах виконання повноважень у вказаній сфері.

Крім того, Євгенія Зінченко поділилась досвідом щодо специфіки виконання процесуальних дій, запитуваних іноземними державами, нюансів досудового розслідування проваджень, які надійшли у порядку перейняття, та особливостей процедури екстрадиції.

Студентам повідомлено про об’єми роботи регіональної прокуратури у 2018 році, зазначено, що надано міжнародну правову допомогу правоохоронним органам 6 країн у 21 кримінальному провадженні, що перебувають у провадженні іноземних держав, ініційовано питання про проведення компетентними органами 10 інших держав процесуальних дій у 15 кримінальних провадженнях, підготовлено 10 запитів про екстрадицію осіб з інших держав до України, що на даний час перебувають на розгляді компетентних органів іноземних держав. Крім того, перейнято 3 кримінальні провадження стосовно громадян України, які залишили кордони іноземних держав, на території яких вчинили правопорушення, та повернулись до України.

Також, у ході лекції студентам представлені для ознайомлення матеріали виконання запитів іноземних держав про правову допомогу та запити, які складені правоохоронними органами Миколаївської області.

У ході лекцій відбулось активне обговорення зі студентами викладеного матеріалу.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1641