Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

Позитивні напрацювання регіональної прокуратури у сфері протидії торгівлі людьми помітили на міжнародному рівні (ФОТО)

                                  

Прокуратура Миколаївської області увійшла в десятку інших регіональних прокуратур України, досвід яких у сфері протидії торгівлі людьми виявися цікавим для міжнародної спільноти. 

Так, за запрошенням першого заступника Генерального прокурора України  Д. Сторожука працівники прокуратури Миколаївської області з 19 по 21 березня у м. Києві взяли участь у тренінгу, присвяченому питанням протидії торгівлі людьми.  

За дорученням прокурора області Т.Дунаса у навчаннях взяв участь начальник відділу процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів при розслідуванні злочинів проти життя прокуратури області Валентин Адубецький.

Захід організований Міжнародною організацією з міграції, Представництвом в Україні та за сприяння Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України та Національної школи суддів України. Захід відбувся за участю міжнародного експерта Дарлін Паджаріто –  виконавчого директора Міжвідомчої ради з питань протидії торгівлі людьми Республіки Філіппіни.

Під час тренінгу обговорено актуальні проблеми документування та розслідування фактів торгівлі людьми з метою примусової праці; легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; проведення фінансових розслідувань та конфіскації майна, здобутого від злочинів торгівлі людьми.

У свою чергу, Валентин Адубецький поділився досвідом прокуратури Миколаївщини у сфері протидії торгівлі людьми, зазначивши, що у минулому році суттєво активізовано роботу щодо виявлення злочинів у сфері торгівлі людьми, зокрема, зареєстровано 16 таких правопорушень, що більш ніж в 2 рази перевищує аналогічний показник 2017 року, тоді як в 2016 році протидія такого виду злочинності у Миколаївській області взагалі не велась. 

На даний час у суді слухаються 3 справи щодо злочинів у сфері протидії торгівлі людьми, ще одна справа найближчим часом буде скерована до суду, в інших кримінальних провадження проводяться слідчо-розшукові дії.

Вжиті регіональною прокуратурою заходи належним чином відзначені міжнародними експертами.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 1980