Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

Прокуратура відреагувала на чергові порушення законодавства під час користування землями

                         

Вознесенською місцевою прокуратурою продовжується послідовна робота щодо поновлення інтересів держави шляхом повернення земель сільськогосподарського призначення у розпорядження держави.

Зокрема, місцевою прокуратурою встановлено черговий факт використання суб’єктом господарювання земельної ділянки на території Олександрівської об’єднаної територіальнї громади Вознесенського району площею 56 га вартістю понад 3 млн. грн. без належних правових підстав.

Вказана земельна ділянка у 1993 році надана фізичній особі на підставі актів на право постійного користування, проте у 2014 році особа померла, як наслідок, право користування припинилось, а земельна ділянка мала бути повернута у розпорядження держави.

Однак, незважаючи на це, земельна ділянка продовжує використовуватись фермерським господарством за відсутності будь-якої правової підстави, що залишилось поза увагою відповідного органу виконавчої влади в сфері земельних відносин.

У зв’язку із чим місцева прокуратура відреагувала на порушення вимог законодавства шляхом пред’явлення до суду позову про повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1630