Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

За апеляційною скаргою прокурора грабіжника засуджено до суворішої міри покарання

                                           

Миколаївським апеляційним судом за апеляційною скаргою першого заступника прокурора Миколаївської області скасовано вирок суду першої інстанції, яким 40-річного жителя Вінницької області за грабіж, вчинений повторно (ч. 2 ст. 186 КК України) засуджено до покарання у виді 4 років позбавлення волі, що є мінімальним покаранням, визначеним санкцією зазначеної частини вказаної статті. На підставі ч. 4 ст. 70 КК України, шляхом часткового складання покарань за вироком Вінницького міського суду Вінницької області та за вказаним вироком, обвинуваченому остаточно призначено покарання у виді 4 років 3 місяців позбавлення волі. 

Підставою для оскарження першим заступником прокурора області ухваленого вироку стало неправильне застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, що призвело до призначення покарання, яке не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок мʼякості.

Прокурор звернув увагу колегії суддів апеляційної інстанції, що зловмисник сім разів судимий за вчинення умисних злочинів проти власності, у тому числі за тяжкі злочини, судимість за які не знята та не погашена у встановленому законом порядку.

Обвинувачений висновків щодо своєї протиправної поведінки не зробив, на шлях виправлення не став, а навпаки через два місяці після звільнення з місць позбавлення волі, знову скоїв новий корисливий злочин.

Призначене судом першої інстанції покарання не відповідає його меті, яке має забезпечити не тільки кару, а й виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів, як засудженим так й іншими особами, на що звернув увагу в апеляційній скарзі прокурор.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та за новим вироком засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі, а на підставі ч. 4 ст. 70 КК України призначив остаточне покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1745