Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

«Не дитячі забавки» привели до лави підсудних

                       

За належного процесуального керівництва Врадіївського відділу Первомайської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох жителів Врадіївського району, двоє з яких є неповнолітніми, у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3 ст. 185 КК України, а саме у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у сховище.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні минулого року двоє неповнолітніх, за попередньою змовою із дорослим співучасником, періодично, шляхом підбору ключів, здійснювали крадіжки зерна соняшнику із складського приміщення односельця, яке потім реалізовували, а на отримані кошти купували ласощі та слабоалкогольні напої.

Всього, у період з 11 по 26 грудня 2018 року, вказані особи викрали майже 1,2 тони зерна соняшнику загальною вартістю понад 10 тис. грн., які у ході досудового розслідування були відшкодовані у повному обсязі.

Також, у ході розслідування підтверджено, що дорослий співучасник є одночасно підмовником неповнолітніх до вчинення вказаних вище злочинів, у зв’язку з чим йому під час досудового розслідування додатково висунуто обвинувачення за ч.1 ст.304 КК України - втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

У вказаному кримінальному провадженні затверджено обвинувальний акт, який скерований до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція частини 3 статті 185 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років, а частини 1 статті 304 КК України – у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1672