Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовців, які заволоділи бюджетними коштами при ремонті будинку культури

                        

За процесуального керівництва Вознесенської місцевої прокуратури слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами під час капітального ремонту будинку культури в с. Воронівка Вознесенського району.

Досудовим розслідування встановлено, що у грудні 2017 року, під час проведення ремонту будинку культури директор підрядної організації за попередньою змовою з особою, яка здійснювала технічний нагляд за станом та якістю виконання будівельних робіт, з корисливих мотивів та з метою заволодіння бюджетними коштами, умисно вніс неправдиві відомості із завищеними обсягами будівельних робіт, використаних матеріалів та понесених підрядником витрат, які фактично виконаними та використаними у зазначених обсягах не були.

Такими злочинними діями вказані особи заволоділи бюджетними коштами у сумі 145 тис. грн.

Дії підрядника кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою, своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

Дії особи, яка здійснювала технічний нагляд, кваліфіковано  за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 191 КК України (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою, своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) підприємцю, який здійснював технічний нагляд за станом та якістю виконання будівельних робіт, засвідчивши своїм підписом офіційні документи.

Крім того, з метою відшкодування завданої шкоди у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов.

27 березня 2019 року обвинувальний акт скеровано до суду.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1568