Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

Ювенальні прокурори взяли участь у інтерактивному навчанні з питань відновного правосуддя (ФОТО)

                           

Прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом з метою забезпечення належного підвищення кваліфікації прокурорів, вдосконалення їх професійного рівня, умінь та навичок практичної діяльності,  необхідних для ефективного виконання службових завдань, започатковано інтерактивне навчання прокурорів – процесуальних керівників.

Сьогодні, 28 березня, вперше таке навчання проведено з ювенальними прокурорами місцевих прокуратур у формі лекції-диспуту на тему «Практичні аспекти реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

У навчанні також взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталія Гнатуша та адвокати-медіатори.

Відкриваючи захід, начальник відділу ювенальної юстиції Ольга Колос зазначила, що у багатьох країнах світу вже понад 30 років існує новий підхід до реагування на злочини, які вчинюються дітьми – відновне правосуддя, головною метою якого є можливість суспільства зберегти одного зі свої членів, запобігти його соціальній деградації. Участь у пілотному проекті надасть змогу за допомогою медіації отримати сторонам конфлікту бажаний результат, не зламати долю дитини і допомогти їй стати на шлях виправлення та усвідомити недопущення в подальшому вчинення кримінальних правопорушень.

Наразі до Регіонального центру передано відповідні документи для проведення медіації стосовно 4 підлітків. У одному кримінальному провадженні прокурору вже надійшла інформація щодо результатів участі неповнолітнього у програмі.

Під час навчання з прокурорами обговорено відновні підходи у кримінальних провадженнях про злочин невеликої або середньої тяжкості, вчинені неповнолітніми, практику раннього виведення неповнолітнього із кримінального процесу, роль прокурора у пілотному проекті, питання співпраці та комунікації між органами та учасниками Програми.

Учасники диспуту жваво обговорювали питання, які можуть виникати у практичній діяльності, та обмінювались думками.

Як повідомлялось раніше, Миколаївська область увійшла до шести областей, де за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні реалізується пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1921