Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Продовжуємо знайомити майбутніх юристів з практичними аспектами прокурорської діяльності (ФОТО)

                  

Працівники регіональної прокуратури продовжують започатковану прокурором області Тарасом Дунасом роботу стосовно підвищення рівня правової культури серед молоді та ознайомлення з функціями прокуратури.

У п’ятницю, 29 березня 2019 року, начальником відділу забезпечення обвинувачення у регіоні управління підтримання державного обвинувачення в суді регіональної прокуратури Іриною Добровольською проведено  лекцію  зі студентами третього та п’ятого курсів Миколаївського інституту права Національного університету "Одеська юридична академія" на тему «Прокурор, як сторона обвинувачення у кримінальному провадженні».

У заході взяли участь майже 50 майбутніх правників.

До відома студентів доведено вимоги чинного кримінального процесуального законодавства й відомчих нормативних актів щодо організації участі прокурора у кримінальному провадженні, зокрема, підтримання обвинувачення в суді, підстав та порядку оскарження судових рішень в апеляційному та касаційному порядку, зосереджено увагу на практичних аспектах виконання повноважень у вказаній сфері.

Прокурор розповіла студентам про об’єми роботи регіональної прокуратури у 2018 році. Так, судами області за участі прокурів розглянуто понад 4 тисячі кримінальних проваджень, з них 2291 проваджень - із постановленням обвинувального вироку. Судами області широко використовується інститут угод у кримінальному провадженні, у поточному році ухвалено 566 вироків на підставі угод, з них 252 - про примирення, 314 – про визнання винуватості. 

Також прокурор розповіла про участь прокурора в апеляційному перегляді кримінальних проваджень. Зокрема, упродовж 2018 року прокурорами в апеляційному порядку оскаржено 401 судове рішення.  За апеляційними скаргами прокурорів у кримінальних провадженнях скасовано та змінено вироки стосовно 196 осіб. Внаслідок своєчасного та обґрунтованого реагування обвинувачів на порушення, які допускаються суддями під час ухвалення реабілітуючих рішень, за апеляційними та касаційними скаргами прокурора скасовано такі рішення у кримінальних провадженнях та справах стосовно 10 осіб.

У ході лекцій відбулось активне обговорення зі студентами викладеного матеріалу.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1789