Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Прокуратура вимагає через суд повернути земельну ділянку на березі Бузького лиману територіальній громаді Миколаєва

                       

Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 виявлено порушення вимог законодавства при наданні Миколаївською міською радою земельних ділянок на території Корабельного району м. Миколаєва.

Так, рішенням Миколаївської міської ради за рахунок земель міста надано у власність громадянину земельну ділянку площею 800 кв. м. вартістю понад 500 тис. грн. в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману, що заборонено вимогами водного та земельного законодавства. Крім того, при наданні ділянки міською радою порушено вимоги містобудівного законодавства, оскільки спірна земля згідно Генерального плану міста належить до території зелених насаджень загального користування.

З метою усунення виявлених порушень, місцевою прокуратурою до Корабельного районного суду м. Миколаєва пред’явлено позовну заяву в інтересах держави до Миколаївської міської ради та громадянина про визнання незаконним та скасування рішення міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та її повернення у власність територіальної громади міста.

Загалом, з початку року прокурорами пред’явлено 74 позови щодо земель площею 665 га вартістю 112,5 млн грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1706