Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2019

Правоохоронці Миколаївщини працюють на успішний результат у протидії злочинності

                          

Минулий тиждень І кварталу 2019 року виявився результативним для правоохоронців, які довели, що можуть працювати єдиною командою.

Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито понад 200 кримінальних правопорушень, з яких 62 - тяжкі злочини. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та Первомайської місцевої прокуратури  – 62 та 56 відповідно.


За тиждениь завершено розслідування у 180 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 45 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 2, Вознесенської місцевої прокуратури  та Первомайської місцевої прокуратури.


Не менш ефективну роботу проведено у сфері реалізації представницьких повноважень. Так, судом відкрито провадження у 12 справах за позовами прокурорів стосовно земель загальною площею 62 га вартістю вартістю понад 1,7 млн грн., у сфері охорони навколишнього середовища на суму майже 150 тис грн та у бюджетній сфері на суму 19 тис грн. Прокурорами взято участь у 28 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами задоволено 4 позови щодо земельних ділянок плошею 21,2 га вартістю 460 тис грн.


Свою принципову позицію відстояли прокуратура області, Миколаївські місцеві прокуратури № 1 та № 2, Баштанська місцева прокуратура  та Первомайська місцева прокуратура. Так:


▶️Задоволено позовну заяву заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури №1 про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки площею 0,17 га вартістю 103 тис. грн., скасування запису про право власності.


▶️Частково задоволено позов керівника Миколаївської місцевої прокуратури №2 про визнання незаконним і скасування рішень міської ради, недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 0,1 га вартістю 219 тис.грн., договору дарування земельної ділянки та її витребування.

▶️Задоволено позов керівника Баштанської місцевої прокуратури про дострокове розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки площею 21 га вартістю 83 тис.грн. у розпорядження держави.


▶️Задоволено позов заступника керівника Баштанської місцевої прокуратури про стягнення шкоди спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки в сумі 78 тис. грн.


Не зупиняємось в наполегливій роботі у боротьбі зі злочинністю.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1461