Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2019

Завершено розслідування стосовно членів злочинної групи, які займались викраденням коштів з банкоматів у м. Миколаєві шляхом їх підриву (ФОТО)

                                    

Під належним процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, завдяки злагодженим діям управління стратегічних розслідувань та Слідчого управління Національної поліції в Миколаївській області, здійснено ефективне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої займалися таємним викраденням тютюнових виробів шляхом незаконного проникнення до кіосків та магазинів а також таємним викраденням коштів з банкоматів банківських установ у м. Миколаєві шляхом їх підриву газоподібною речовиною.

Як встановлено в ході досудового розслідування, злочинна група, до складу якої входило четверо раніше судимих за різні злочини місцеві жителі у віці від 25-ти до 28-ми років, серед яких є дівчина, була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій.

У період часу з серпня по листопад 2018 року зловмисники,  реалізуючи свій злочинний умисел на отримання незаконного прибутку вчинили 5 епізодів крадіжок тютюнових виробів на загальну суму 176,5 тис грн та 2 замахи на викрадення коштів з банкоматів на загальну суму 773,5 тис грн, шляхом їх підриву вогненебезпечною речовиною.

Ухвалами слідчого судді трьом членам злочинної організованої групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та одному члену злочинної групи обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 185, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15 – ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 15 - ч. 4 ст. 185 КК України скеровано до Корабельного районного суду м. Миколаєва для розгляду.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1779