Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто посадовця управління Пенсійного фонду України в Єланецькому районі

                                   

Єланецьким відділом Вознесенської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій управління Пенсійного фонду України в Єланецькому районі.

Так, посадовець, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подала декларацію, особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Під час судового розгляду доведено, що зазначена особа мала реальну можливість подати своєчасно декларацію. При цьому поважних причин, які б могли вплинути на її подачу з порушенням термінів не виявлено.

За результатами розгляду зазначеного протоколу судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн.

Загалом, упродовж поточного року за аналогічні правопорушення судами Миколаївської області накладено адміністративні штрафи на 8 осіб.

Нагадуємо, що, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1605