Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

Прокуратура відстояла в суді інтереси Баштанської об’єднаної територіальної громади

                          

28 березня 2019 року рішенням Баштанського районного суду задоволено позов Баштанської місцевої прокуратури до громадянина про дострокове розірвання договору оренди землі – пасовища  площею 21,0 га вартістю майже 100 тис грн та повернення земельної ділянки у розпорядження територіальної громади в особі Баштанської ОТГ.

Встановлено, що у 2017 році громадянин на земельній ділянці вирощував зернову культуру – ячмінь, чим порушив істотні умови договору оренди землі, згідно з яким вищевказана земельна ділянка надана в оренду виключно для сінокосіння, вирощування багаторічних трав та випасання худоби.

Крім цього, не дивлячись на те, що земельна ділянка фактично використовується як рілля, орендна плата сплачується як за користування пасовищем, у зв’язку з чим до місцевого бюджету не надходять значні  кошти, оскільки орендна плата за користування пасовищем значно менша ніж за користування ріллею, тобто орендар фактично збагачувався за рахунок громади. 

У той же час органи державної влади та місцевого самоврядування, у розпорядженні яких перебувала та перебуває орендована земельна ділянка, на вказані порушення законодавства не реагували, що і стало підставою для звернення місцевої прокуратури до суду позовом.  

Баштанською місцевою прокуратурою доведено у суді порушення відповідачем законодавства, і як наслідок суд задовольнив позов прокурора в повному обсязі.

Органи прокуратури області і надалі будуть продовжувати роботу з припинення випадків незаконного використання фізичними та юридичним особами земель сільськогосподарського призначення, які своїми протиправними діями завдають шкоду місцевим бюджетам у вигляді  недоотриманих доходів від здачі в оренду земельних ділянок.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1850