Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

Прокуратурою Миколаївщини активізовано діяльність у сфері протидії корупції (ДІАГРАМИ)

                     

Завдяки вжитим прокуратурою Миколаївської області координаційним заходам, значно активізовано діяльність правоохоронців у сфері протидії корупції.

Так, упродовж 1-го кварталу 2019 року за результатами розслідування корупційних злочинів органами прокуратури області скеровано до суду 18 обвинувальних актів  (2018 рік – 17). У зазначених кримінальних провадженнях встановлено матеріальні збитки на суму 28,5 млн грн (2018 рік – 3 млн грн), з них 8 млн грн – інтересам держави ( 2018 рік  – 3 млн грн).

 

Для прикладу, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи  Департаменту внутрішнього фінансового контролю нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради, який вимагав від суб’єкта господарювання міста Миколаєва грошові кошти у розмірі 5 тисяч доларів США за невжиття заходів по демонтажу тимчасово розміщених споруд - малих архітектурних форм (кіосків) у м. Миколаєві.

Із застосуванням наданих законом повноважень органам прокуратури області вживаються заходи для забезпечення невідворотності відповідальності за корупційні правопорушення, поновлення порушених прав і свобод громадян та інтересів держави, відшкодування збитків, завданих такими діяннями, виявлення та усунення причин і умов, що сприяли їх вчиненню.

Так, вироком Вознесенського міжрайонного суду визнано винним та засуджено до реальної міри покарання - 3 роки позбавленням волі  з позбавлення права обіймати посади строком на 2 роки, посадову особу районного споживчого товариства, який у  період з серпня 2017 року по червень 2018 року заволодів коштами товариства у сумі понад 133 тис грн.

Завдяки принциповій позиції прокуратури області суттєво активізовано роботу щодо відшкодування збитків по корупційним злочинам. На наданий час вже відшкодовано 19,5 млн грн (2018 рік - 28 тис грн), з яких 6,6 млн грн державі (минулого року 12 тис грн) Накладено арешт на майно на суму понад 8 млн грн проти 2,5 млн грн в минулому році та пред’явлено цивільних позовів на суму  понад 105 млн грн (2018 рік - 2,7 млн грн).

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1485