Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто депутатів Новобузької районної ради

                     

Наприкінці березня 2019 року прокурором Новобузького відділу Баштанської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, стосовно двох депутатів Новобузької районної ради.

Так, посадовці, будучи суб’єктами декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подали декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

За результатами розгляду зазначених протоколів судом підтримано позицію прокурора, осіб визнано винними та на кожного накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн.

Загалом, упродовж поточного року, за результатами розгляду судами адміністративних протоколів зазначеної категорії до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 11 посадових осіб.

Нагадуємо, що, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1621