Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Превентивне виховання у співпраці з прокуратурою (ФОТО)

                                    

Органами прокуратури Миколаївщини  продовжується реалізація заходів, у рамках започаткованої Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти і науки України практики проведення освітніх проектів та заходів, з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення.

Зокрема, 5 квітня 2019 року, прокурором Казанківського відділу Баштанської місцевої прокуратури Яною Цуркан на загальних зборах учнів 8-11 класів Казанківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 проведено профілактичну бесіду щодо профілактики запобігання злочинності серед дітей та особливостей адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Під час проведення профілактичних заходів наголошено на необхідність дотримання законодавства України. Ознайомлено присутніх з наслідками порушення законодавства України та роз’яснено актуальні норми Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, висвітлена проблема булінгу та відповідальності за вчинення таких дій.

Також, прокурор Казанківського відділу Баштанської місцевої прокуратури Яна Цуркан розповіла учням закладу про реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Для кращого розуміння та закріплення висвітлених проблемних питань з учнями було проведено анкетування та наведено відповідні приклади з досвіду прокурора.

Учні закладу подякували працівникам прокуратури за візит та висловили сподівання, що подібні зустрічі проводитимуться постійно.

“Правове виховання молоді займає важливе місце. Дуже цінно, коли таку важливу інформацію підростаюче покоління отримує, так би мовити, з перших рук – від кваліфікованих спеціалістів”, - підкреслила прокурор.

Яна Цуркан подякувала учням за увагу та активну участь в обговорені зазначеної теми та побажала буди ввічливими, чемними, стриманими.
Нагадаємо, проведення таких зустрічей започатковано прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом та плануються і у подальшому.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1517