Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

Хто не пам’ятає історії, той не має майбутнього — працівники прокуратури вшанували пам'ять в'язнів концентраційних таборів (ФОТО)

                                   

У четвер, 11 квітня 2019 року, працівники прокуратури Миколаївської області вшанували пам'ять в'язнів фашистських концтаборів, поклавши квіти до  пам’ятного знаку на місті колишнього концентраційного табору «Шталаг-364», що на Темводі у м. Миколаєві.

Як відомо з історії, «Шталаг-364» був у числі найбільших регіональних таборів на Півдні України. Він мав філіали, зокрема, в Первомайську, Вознесенську, Новій Одесі, Себіно, на деяких суднобудівних заводах міста, потім – у Херсоні і Одесі. Комплекс споруд цього табору складався з 26-ти двоповерхових бараків з розрахунку на сімдесят тисяч полонених.  В кожному з таких бараків містилося до сорока чоловік.

 

 

 

 

 

 

 

З квітня 1942 року до листопаду 1943 року понад 30 тисяч військовополонених і мирних громадян були закатовані гітлерівцями в концентраційному таборі.

Пам'ятний камінь залишається страшним нагадуванням про «фабрику смерті».

 

 

 

 

 

 

 

І сьогодні ми змушені зі зброєю в руках захищати незалежність від зовнішніх зазіхань. І це випробування на міцність, як і попередні, не зламає нас прагнути свободи і відстоювати державність.

Слава Героям! Слава Україні!

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1682